čtvrtek 23. února 2017

Známka pro psy DogID

Jak víte, tak jsem milovníkem psů a jednoho chlupatého mazlíčka mám doma. A dneska bych vám ráda dala tip na suprovní vychytávku právě pro pejsky.

V našem městě je povinné čipování pejsků. A tak jsme naší psí slečnu museli dát očipovat. Když jsme byli u veterinářky, která Ketynce čip pod kůži aplikovala, tak jsme se s ní na toto téma bavili. Řekla nám, že to že má čip ještě neznamená, že v případě její ztráty bude dohledatelná. Čipem to jen začíná, pak je potřeba pejska zaregistrovat do databáze. A tady se dostáváme k velkému problému, protože v Česku fungují celkem čtyři databáze. A každá si samozřejmě za registraci účtuje poplatek. I kdybychom Ketynku do všech databází zaregistrovali, tak stále existuje možnost, že by jí našel někdo, komu by nedošlo, že je čipovaná a prostě by si myslel, že se jí ztratila klasická známka. Abychom se těchto nepříjemných situací vyhnuli, tak jsme Ketynce nedávno pořídili psí známku dogID.


Jedná se o identifikační známku, na kterou si necháte vygravírovat jméno psa, telefonní kontakty na páníčky či jiný text jako například obec, jméno veterináře či výši odměny v případě nálezu psa. Text je uveden na nerezovém štítku, který je navlečený na silikonovém proužku s očky. Očky pak jen stačí provléct obojek, známka na něm drží, díky protiskluzovému silikonu se nikde nepousouvá. A co je super, že necinká, takže pejska ani nijak neotravuje. Je voděodolná, takže pokud je váš pejsek milovníkem vody, tak se s ní klidně může i koupat. K dostání jsou celkem dvě velikosti, pro malá a velká plemena. Známka stojí 249 Kč včetně poštovného.


Tak co říkáte na můj tip? Mě to přijde jako super věc a přiznám, že si ani neumím představit, že bych o naší fenečku přišla a tak jsem schopná udělat maximum pro to, aby se tak nikdy nestalo.

2 komentáře:

  1. Jelikož mám útěkáře:D, tak kromě čipu má i na obojku srdíčko, kde jsou všechny informace. Překvapivě srdíčko zvládá i vodu, koupání a papírek je stále čitelný. DogID je ovšem praktičtější, dobrý tip.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Je to super vychytávka teda. Co pamatuji tak ten náš pes ztratil klasickou známku co jsme měli z obce několikrát. Dobrý nápad s tímhle uchycením.

    OdpovědětVymazat