neděle 12. února 2017

30 kosmetických tipů, jak využít vazelínu

Díky své všestrannosti se vazelína těší velké oblibě. Dá se využít v domácnosti, ale také ke zkrášlování. A právě kosmetickým tipům budu věnovat dnešní článek, ve kterém se dozvíte celkem 30 způsobů, jak naložit s jediným balením produktu.


1. Posílení a růst řas
Vazelínu je možné využít jako sérum na řasy. Stačí ji před spaním nanést po celé délce řas. S nanášením vazelíny vám dobře poslouží kartáček ze staré řasenky, který nejprve pečlivě omyjte od zbytků barvy na řasy.

2. Ošetření suchých míst pokožky
Kór teď v zimě většina lidí trpí na suché lokty, kolena a paty. Pokud je ošetříte vazelínou, tak je jejich šupinatost ta tam.

3. Šťavnatý look
Jiskru a svěžest pleti dodáte potřením vystouplých míst v obličeji vazelínou. Nanášejte ji na lícní kosti, nadočnicový oblouk či špičku nosu.

4. Úprava obočí
Vazelína je skvělým pomocníkem k úpravě a fixaci obočí, stačí když si ho pročísnete kartáčkem s trochou tohoto produktu.

5. Balzám na rty
Ty z vás, které trápí neustále suché a šupinkovaté rty, určitě ocení vazelínu jako balzám na rty.

6. Lesk na rty
A pokud smícháte vazelínu s rozdrcenou rtěnkou či očním stínem, tak máte homemade tónovací pomádu či lesk na rty. Dalším, jednodušším způsobem je na rty nanést oblíbenou rtěnku a tu poťupkat vazelínou.

7. Intenzivní vůně
Před tím než si nastříkáte parfém na zápěstí či krk, tak tato místa přetřete vazelínou. Vůně tak získá na intenzitě a výdrži.

8. Tělový peeling
Můžete si jej vyrobit samy doma a stačí vám na to jen dvě základní suroviny - vazelína a mořská sůl. Pokud k nim přidáte vonný esenciální olej, tak svůj domácí peeling posunete o třídu výš.

9. Pomoc při podrážděném a loupajícím se nosu
Samým smrkáním máte až rozedřený nos? Místa, která jsou začervenalá a začínají se loupat ošetřete na noc vrstvou vazelíny. Ráno máte nos jako nový.

10. Konec poletujícím vláskům
Nevím jak vy, ale já naprosto nesnáším, když mi kolem hlavy poletují drobné vlásky, které trčí na všechny strany. Zkrotíte je pomocí vazelíny, stačí když téměř nepatrné množství produktu promnete prsty a těmi pak jemně přejedete po účesu. 

11. Odstranění nalepovacích řas
Ty snadno a bez bolesti sundáte pomocí vazelíny. Stačí, když vatovou tyčinkou smočenou ve vazelíně budete potírat umělé řasy v místě jejich přilepení k těm vašim, lepidlo na řasy tak povolí a vy je bez problému sundáte.

12. Odličovač make-upu
Zrovna vám došel odličovací gel či mléko? Vystačíte si s odličovacím tampónkem a vazelínou.
 
13. Zvýraznění řas
Nevím jak vy, ale v létě se najdou i dny, kdy prostě vynechám řasenku. Třeba na letní dovolené u moře. Někdy totiž ani voděodolná řasenka neudělá dobrou službu. Aby ale řasy vypadaly jako namalované, tak je pročeště kartáčkem s malým množstvím vazelíny. Pokud máte přirozeně tmavé řasy, tak je tímto trikem zvýrazníte a ony budou vypadat jako by jste řasenku použila.

14. Stop vysušené pokožce vlasů
Některé šampóny způsobují svědění kůže a její následné šupinatění. Tomuto nežádoucímu jevu zabráníte, když před použitím šamponu vmasírujete do pokožky hlavy právě vazelínu. 

15. Dokonalá manikúra
Vzhled svých nalakovaných nehtů ještě povýšíte, když si nehty potřete vazelínou. Budou tak oslnivě lesklé.

16. Intenzivní oční stíny
Pokud před nanesením očních stínů víčko přetřete vazelínou, získá vaše líčení na intenzitě. Oční stíny budou mít sytější odstín a líčení dáte mokrý efekt.

17. Perfektní líčení rtů bez obtiskávání
Větší kosmetické faux pas než obtisknutá rtěnka na zubech snad ani neexistuje. Aby jste se nedostaly do této situace, tak stačí přední zuby přejet malým množstvím vazelíny.

18. Už žádné roztřepené konečky
Bojovat proti nim můžete právě vazelínou. Stačí když malým množstvím produktu přejedete konečky vlasů, čímž je zacelíte.

19. Krémová tvářenka
Smícháním vazelíny a rozdrceného očního stínu či rtěnky si snadno vyrobíte vlastní krémovou tvářenku.

20. Dokonalý úsměv
Přetřením zubů malým množstvím vazelíny bude váš úsměv téměř holywoodským. Herci a herečky prý tuto kosmetickou vychytávku využívají k tomu, aby zuby působily lesklým dojmem a zároveň zabránili přilepování suchých rtů k zubům.

21. Delší životnost laků na nehty
Taky se vám občas stává, že když chcete po delší době sáhnout po nějakém méně používaném laku na nehty, tak se do něj nemůžete dostat? Kroutíte uzávěrem jak zběsilé, ale ten se ani nehne. Příště okraj lahvičky natřete vazelínou, čímž předejdete zasychání laku na hrdle a následnému přilepení k víčku. A zároveň tak zabráníte pronikání vzduchu přes závit do lahvičky, čímž vám lak tak rychle nevyschne.

22. Zabránění odřenin
Hlavně v létě se může stát, že třením kůže o oblečení se vám udělají odřeniny. Zabráníte jim pokud si místa jako jsou například stehna ošetříte vazelínou.

23. Rozjasňovač
Pokud do vazelíny přidáte rozdrcený oční stín ve stříbrném, třpytivém růžovém či champagne odstínu, rázem máte svůj vlastní rozjasňovač.

24. Ošetření nehtových kůžiček
Suché kůžičky to je hotové peklo, vyzrajete na ně díky vazelíně. 

25. Barvení vlasů bez přetahů
Každá z nás nesnáší, když si barví doma vlasy a má pak po aplikaci obarvené uši, temeno či čelo. Jednoduše tomu zabráníte, když si před barvením tato místa potřete vazelínou, barva tak nemá šanci přilnout na kůži.

26. Fixátor očních stínů
Pokud hotové líčení očí poťupkáte vazelínou, zabráníte tak jejich rozmazávání a otiskávání.

27. Intenzivní maska na ruce a nohy
Naneste vazelínu v silnější vrstvě na pokožku rukou a nohou, poté na ně natáhněte rukavice a ponožky a šup do hajan. Ráno se probudíte s jemnou pokožkou jako miminko.

28. Peeling rtů
Smíchejte vazelínu s cukrem a touto směsí si potírejte rty. Dalším způsobem, jak se zbavit suchých šupinek je, že si potřete rty vazelínou a poté budete rty masírovat kartáčkem na zuby. 

29. Bronzer
Stačí bronzový oční stín a vazelína, obě tyto ingredience dobře promícháte a bronzer je na světě.

30. Dokonalé opálení
Špatně nanesený samoopalovací krém je hotovým hororem. Aby se vám už nestávalo, že po použití samoopalováku budete samý hnědý flek a šmouha, tak nejprve potřete náchylná místa jako jsou lokty a kolena právě vazelínou.


Doufám, že se vám mé tipy, jak využít vazelínu, líbily. Vazelínu, kterou používám já, mám od značky Vaseline. K dostání je v několika velikostech balení, ceny začínají od 79 Kč. Na vazelíně je super, že má nespočet možností využití, stačí vám jí málo a tak vám i to nejmenší balení vydrží opravdu dlouho.


A co vy, používáte vazelínu?


Žádné komentáře:

Okomentovat