pátek 28. října 2016

Kokosový sen

Už dlouho tady nebyl žádný recept a tak jsem se dnes rozhodla, že blog oživím nějakým tím pečením. Navíc dnes máme státní svátek, tak proč si ten den volna něčím neosladit, že? Nebojte, nebude to nic složitého, je to rychlovka, ale výborná. Navíc, když si tento koláč upečete, tak díky chutím se přenesete zpět do léta. Úplně se vidím, jak ležím někde u bazénu, jak si užívám sluníčka a koupání, usrkávám chlazenou limonádu a k ní si dopřávám tuto sladkou tečku. No nic, konec snění, pojďme raději zpět k plotně a společně si upečme tento jednoduchý, ale výborný sladký koláč plný kokosu.


Na koláči je super to, že se skládá jen z pěti ingrediencí, které vesměs vždy najdete ve špajzu a ledničce. Navíc je super rychlý, takže pokud vás čeká například neplánovaná návštěva, tak se na ni poměrně rychle stihnete připravit a něčím dobrým je pohostit. A další plus tohoto receptu je, že Kokosový sen neobsahuje žádný lepek ani laktózu, takže je vhodný i pro ty z vás, kteří mají na ně nesnášenlivost.


Na Kokosový sen potřebujete:
  • 250 g strouhaného kokosu,
  • 400 ml pomerančové šťávy,
  • 170 g práškového cukru,
  • 4 lžíce rozpuštěného másla,
  • 6 vajec.

Postup  je velmi jednoduchý. Strouhaný kokos smícháme s pomerančovou šťávou a směs necháme minimálně hodinu odležet, aby kokos do sebe nasál tekutinu a pořádně změknul. Poté ke směsi přidáme cukr, máslo a žloutky a vše důkladně promícháme. Z oddělených bílků vyšleháme sníh a ten poté přimícháme do vzniklé směsi.


Směs přendáme do vymazané a moukou vysypané formy, nejlepší je nízká forma na koláč. Kokosový sen dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme do zezlátnutí, zhruba 40 min. Koláč můžeme podávat teplý či studený. 


Tak co na recept říkáte, vyzkoušíte jej? Mějte se krásně a užívejte prodlouženého víkendu. Pa.


2 komentáře:

  1. mňam, toto vyzerá úžasne :) milujem kokos, takže by som určite rada skúsila aj tento recept ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Ten vyzera užasne, myslela som že tam ide aj nejaka muka ale toto je ešte väčšia dobrota♥

    OdpovědětVymazat