pátek 13. května 2016

Špenátové gnocchi s parmazánem

Krásný den, kuchtíci :-) Dneska si něco dobrého uvaříme. Nemám příliš ráda dlouhé vyvařování, dávám přednost rychlovkám, které můžu uvařit jen ze surovin, které se vždy najdou v naší lednici a špajzu. A právě takovým jídlem jsou gnocchi, které se dají připravit na mnoho způsobů, naše nejoblíbenější jsou se špenátem a parmazánem. 

Noky si samozřejmě můžete udělat své vlastní domácí, já jsem koupila hotové, abych si to usnadnila. Uvaření jídla Vám tak potom zabere zhruba půlhodinku.



Ingredience na 4 porce:
  • 500 g gnocchi
  • 3 lžíce másla
  • 5 stroužků česneku
  • 300 g mraženého listového špenátu
  • 100 g slaniny
  • 150 ml zakysané smetany
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu


Postup je velice jednoduchý. Dejte vařit noky do vroucí osolené vody, vařte je tak dlouho, dokud všechny nevyplavou na hladinu. Mezitím, než se Vám noky uvaří, připravte si směs. Na pánvi rozehřejte máslo a na něm opečte na plátky nakrájený česnek a osmahněte na kostičky nakrájenou slaninku. 


Jakmile začne česnek a slaninka krásně vonět, je čas na pánev přihodit zmražený listový špenát. Necháme špenát povolit a poté přilijeme smetanu. Necháme povařit. Až směs zhoustne, tak jí dochuťte solí a pepřem a přimíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu.


Pak už jen stačí směs promíchat s uvařenými noky a můžeme podávat. Dobrou chuť.


Na nocích je báječné to, že je můžete připravit na mnoho způsobů. Já je mám také ráda s rajčaty a žampióny nebo osmaženou slaninkou a kysaným zelím. Možností je nespočet.


Máte rády noky? A na jaký způsob je připravujete? Budu se těšit na vaše tipy na další recepty.

2 komentáře:

  1. Tá špenátová verzia vyzerá neskutočne chutne <3

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Síce bez slaniny, ale určite ich vyskúšam dnes na večeru! ♥

    OdpovědětVymazat