středa 29. července 2015

Mallorca 2015

Krásný den, prázdniny jsou v plném proudu, takže i u mě na blogu je potřeba to trošku rozzářit sluncem zalitými fotkami. Dnes bych se s vámi ráda podělila o fotky a zážitky z naší letošní dovolené, kterou jsme již potřetí trávili na jednom z Baleárských ostrovů, na Mallorce. Byli jsme v letovisku C´an Picafort, které se nachází na severovýchodě ostrova, v tomto letovisku jsme byli podruhé, stejně jako při naší první návštěvě ostrova. Články z předloňského pobytu na Mallorce si můžete přečíst zde a zde (posty z loňského roku potom tady a tady). Dovolená trvala osm dní a tím, že byl konec pololetí, který se nás dotýká pracovně (je potřeba splnit pracovní plán na co nejvyšší plnění, abychom měli s přítelem co největší odměny, že :-D), a my makali do posledních chvílí (já jsem rovnou z práce jela na letiště, workoholik no), tak jsme chtěli dovolenou pojmout relaxačně a celý týden se válet na pláži, u bazénu, užívat si slunce a drinků. 
 




Mallorca si nás totálně získala a nejraději bychom už nikam jinde nejezdili. Písek je zde bílý, jemňoučký, moře čisté, tím, že je to ostrov, tak tady pořád slabě fouká, takže vám ani nepřijde, že je třeba zrovna 35 °C ve stínu. A o španělské kuchyni ani nemluvím :-). V hotelu jsme měli polopenzi, což ve Španělsku bohatě stačí, protože ceny potravin jsou srovnatelné s našimi, možná o něco málo vyšší, ale kvalita a čerstvost je úplně někde jinde. Občas jsme si zašli na oběd, jinak nám bohatě stačilo se během dne na pláži občerstvit ovocem, které je na každém rohu k dostání, dokonce i na pláži během dne chodili prodejci s ovocem.  Potraviny jsme chodili nakupovat do blízkého supermarketu Mercadona, který milujeme a celý rok jsme se těšili, až si tam zase nakoupíme naše oblíbené potraviny, takže nazpátek jsme s sebou tradičně vezli 3 kilové plechovky tuňáka, několik krabic čajových pytlíků bezkonkurenčního zeleného čaje s příchutí Piňa Colada, mňam.  I sortiment drogérie mě tady pokaždé zaujme, takže jsem si pořídila i nějakou tu dekorativku, ale co je hlavní, tak jsem si tady pořídila další 3 flakóny toho nej parfému! Je to vůně od Victorio&Lucchino Capricho Floral Tentación de Rosas, kterou jsem už před třemi lety při prvním pobytu na Mallorce při každé návštěvě supermarketu očichávala. Stále jsem se rozhodovala, jestli vůni koupit nebo ne, nakonec jsem si řekla, že mám doma několik parfémů a vůni si nepořídila. Ani nevíte, jak mě to pak štvalo, takže loni jsem si vůni konečně pořídila. Všichni mi ji potom v Česku chválili, ptali se, co je to za vůni, dokonce můj známý, který je gay, tak tuto vůni těžce rozdýchává a řekl mi, že má co dělat, aby se udržel a nevrhl se na mě :-D Vůni jsem si celý rok šetřila a obávala se okamžiku, kdy mi dojde, takže mi určitě věříte, jakou jsem měla radost, když jsem přišla k régálu s parfémy a oni ji i po roce stále měli v nabídce. Jupíí! 
 



Na co jsem se taky moc těšila, tak bylo Café Zero, což je něco mezi mraženou kávou a zmrzlinou. Kávu nesladím a Café Zero je trochu slazené, ale i tak ho zbožňuju a mrzí mě, že se v létě nedá koupit i u nás. A taky jsme objevili kouzlo mraženého jogurtu z Frozen Yogurt. Lepší zmrzlinu jsem nejedla, je tak smetanová a zároveň osvěžující. A k tomu si můžete vybrat jakékoliv ingredience v podobě tekuté čokolády, křupínek, oříšků, lentilek, ovoce, džemu, sušenek a dalšího. Je to fakt mňamka. Pokud víte, kde v Ostravě a okolí mají mražený jogurt, tak mi dejte vědět, i když pochybuji, že by se vyrovnal tomu, co jsme jedli na Mallorce. 




Celé dny jsme trávili na pláži opalováním, čachtáním v moři, lenošením a čtením, když jsme si chtěli zaplavat, tak jsem šli k hotelovému bazénu. Večer jsme chodili na procházky po pláži, promenádě, nakupovali suvenýry a pak jsme se vydali zakončit den drinkem do nějakého baru. Velké pivo tady koupíte za 1,80 EUR, koktejly začínají na cenách od 2 EUR (samozřejmě záleží na jednotlivých barech, čím blíže k pláži nebo luxusnější podnik, tím jsou ceny dražší). Takže jsme si ani nekupovali alkohol v supermarketu a netrávili večery na hotelovém balkóně, protože ceny za pití jsou tady obdobné jako u nás (no dobře, pivo je možná o něco dražší, ale pořád se to dá). A navíc na hotelovém balkóně nezažijete tolik srandy jako když si zajdete do baru, protože Španělé (obzvlášť obsluha) jsou velice příjemní, družní a rádi se s vámi pobaví. Poslední večer jsme se ale rozhodli strávit mimo bar (teď to vypadá, že jsme po večerech nedělali nic jiného než se opíjeli :-D), koupili si víno a vydali se na pláž. Západ slunce, šumění moře a k tomu vynikající španělské růžové víno. Proč sakra, takhle nemůžeme trávit večery v Česku, hned bych se přestěhovala, už jen kvůli té romantické atmosféře.






 
Během pobytu jsme se vydali na půldenní výlet do města Alcúdia, což je hned vedlejší letovisko. Nebyl to organizovaný výlet s průvodcem přes cestovku, ale jeli jsme sami autobusem, jednosměrný lístek vyšel tuším na 2,40 EUR. Alcúdia je opravdu nádherné město s historickými hradbami a památkami, zrovna v den výletu tady probíhaly tradiční trhy, kde jste sehnali čerstvé ovoce, pečivo, oblečení, bižuterii, suvenýry, prostě vše, na co si jen vzpomenete.





Tak to by bylo pro dnešek vše. Vím, že článek není ničím zajímavý, že pro někoho to mohla být nudná dovolená u moře, ale my s přítelem prostě ten týden nicnedělání během roku potřebujeme pro načerpání energie. Ale prozradím, že se určitě můžete těšit na akčnější cestovatelské články. Již dvě cesty máme za sebou (pokusím se články sepsat během srpna) a další tři nás ještě čekají na podzim, takže se těšte!


(P.S. Omlouvám se za kvalitu fotek a že je každá fotka jiné velikosti, ale některé fotky jsou pořízené přes kompakt, jiné mobilem a bohužel se mi nepodařilo zjistit, jak je velikostně sjednotit.)

čtvrtek 16. července 2015

Kosmetické nákupy a novinky: Květen a Červen

Čauky, i dnes pokračujeme ve shrnujícím kosmetickém článku za poslední dva měsíce. Dnes bych Vám ráda ukázala, co jsem si pořídila za kosmetické produkty během května a června.


Snažím se nepořizovat si nové laky na nehty, protože stejně používám stále dokola asi pět nejoblíbenějších, ale tento Rimmel v odstínu 408 Peachella jsem v drogérii prostě nemohla nechat. I když se přiznám, že jsem ho ještě nezkoušela :-) Max Factor Xperience Weightless Foundantion v odstínu Beige Linen 50 už mám podruhé (nebo potřetí?) a byla jsem s ním velmi spokojená a tak jsem měla radost, když mi ho mamča dala jako dárek. Má takovou našlehanou pěnovou konzistenci, když jej nanáším prsty na obličej, tak to je jako by vás někdo hladil po tváři, fakt zvláštní, miluji to! K make-upu mi mamča dala ještě stíny v tužce Fabulous Eyes Glossy Shadow od Miss Sporty. Bronzový je v odstínu 160 Peanut Butter a zlatý 180 Gold Almond. Odstíny jsou krásné, ale to je tak asi vše, jinak jsou na prd a výdrž je nulová. S bází mi na víčkách vydrží tak dvě hodiny a pak se úplně vypaří. Po delší době jsem si pořídila něco od Essence, konkrétně Big Bright Eyes v odstínu 01 Highlight it...nude. Tužka je skvělá na rozjasnění vnitřního očního koutku a také jej nanáším pod obočí, krásně to rozzáří pohled. V květnu jsem asi po x letech navštívila kadeřníka a prošla radikální změnou účesu, kadeřník při úpravě používal keratinovou pěnu, která božsky voněla po kokosu. Naprosto si mě získala a tak jsem si ji od něj odnesla. Produkt se jmenuje Querantina thermal protection mousse a je od značky Azalea Pro a já ji naprosto miluji!


Lactacyd už používám roky, takže když byl v akci, tak jsem pořídila další balení do zásoby. To stejné platí o Rexona antiperspirantu, který taky pravidelně používám. Mamča mi dala přírodní deodorant Kristall Deo Stick od značky Murnauers, který si mě získal. Opravdu pomáhá proti pocení a co je fajn, tak i když máte čerstvě oholené podpaží, tak vás to neštípe oproti jiným deodorantům. V poslední době ujíždím na vlasových pudrech pro objem, tento je od Balea Trend it up a voní po vanilce. Stál asi 50 Kč, je celkem fajn, ale příště se nejspíš vrátím ke Got2b. Yves Rocher micelární voda byla jako dárek k jednomu z čísel Ženy a život, je fajn, krásně voní. Bel Cosmetic Lotion Pads s aloe vera jsem už měla v minulosti a je to fajn věc na cesty a nebo když se vám nechce večer věnovat příliš mnoho času odličovacímu procesu.


V květnu jsem byla asi hodná, protože i tyto produkty mi darovala mamča. L´Oreál Elnett Satin lak na vlasy jsem už chtěla vyzkoušet delší dobu, pak tu máme vlasové produkty z řady Wellaflex Hydro Style, všechny produkty ještě čekají na vyzkoušení, teď musím dopotřebovat ty, které mám načnuté. Kartáč na vlasy Elite Professional je naprosto boží, když si s ním vyfoukám vlasy, tak jsou krásně lesklé, rovné, no prostě paráda.


Beauty boxy jsem si nikdy pravidelně neobjednávala a docela mě nechávaly chladnou, výjimkou je ovšem Misshabox. Vždy, když je v prodeji, tak se snažím si jej objednat, tento je už můj třetí a opět veliká spokojenost. Tento je BB Edition a byly v něm tři tubičky Missha M Perfect Cover BB Cream ve třech odstínech, ze kterých mám velkou radost. Toto bíbíčko jsem už měla a za mě bylo nejlepší, recenzi si můžete přečíst zde. Dalším produktem byl BB Boomer, což je podklad pod make-up či BB. Už jsem jej párkrát vyzkoušela a spokojenost. To, co čeká na vyzkoušení je Missha M Perfect BB Deep Cleansing Oil. Už se těším, až dopotřebuji současný čistič a začnu jej používat. Missha Cotton Puff jsou bavlněné tampónky na odličování, které momentálně používám. Jsou jemňoučké, ale na můj vkus příliš tenké. No a pak byly v boxu nějaké vzorečky na vyzkoušení. Za mě naprostá spokojenost.



V červnu jsem se s nákupy kosmetiky celkem krotila a vše jsem vlastně pořídila až ke konci měsíce, kdy jsem musela dokoupit pár drobností na dovolenou. A samozřejmě jsem si koupila i nějaké věci, které jsem nepotřebovala, jen tak pro radost. Třeba jako Joy Beauty, ke kterému jako dárek byla toaletka od Essence, já si vybrala časopis u kterého byla vůně s názvem Like a million miles away. Parfém kupodivu celkem pěkně voní, ale výdrž nic moc.


Promise zubní pastu používáme už roky, toto mini balení jsem nám koupila na cesty. Excipial U Lipolotio taky kupujeme již několik let, je to extra výživný tělový krém, který si vždycky přibalíme s sebou na dovolenou k moři, protože po opalování si pokožka zaslouží pořádnou dávku hydratace. Pokaždé, když přítel jede na služebku, tak mi přiveze nějakou drobnost, většinou bižuterii nebo kosmetiku, z poslední cesty mi přivezl tento voňavý sprcháč s karambolou od Yves Rocher.


Došel mi můj oblíbený korektor, hned jsem si koupila další, již třetí balení Maybelline Affinitone korektoru, který je báječný. To stejné platí pro oční stíny v tužce Astor 24 h Perfect Stay v odstínu 100 Creamy Taupe. Ty stíny drží jako přibité a odstín je překrásný a navíc aplikace je tak snadná. Pokud hledáte super stíny, tak jděte do těchto! Makeup Revolution London přišel do českých drogérek a i já jsem zatoužila po tom od této značky něco vyzkoušet. Pořídila jsem si tento skvostný kit obsahující bronzer, tvářenku a rozjasňovač a nic jiného momentálně nepoužívám. Za 169 Kč je to pecka!


Řasenky do zásoby nenakupuji, ale za poslední měsíc se mi doma objevily tři nové. Dvě jsou od Gabriella Salvete a za sebe můžu říct, že jejich řasenky mám moc ráda. To platí i o těchto dvou, mají malé a uzounké kartáčky, které dokonale řasy pročísnou. Ani Miss Sporty řasenka není k zahození.


Tak, to byly moje nákupy za poslední týdny. A co pěkného jste si pořídily Vy?

úterý 7. července 2015

Oblíbená kosmetika: Květen a Červen

Ahojky, protože jsem v mega skluzu se psaním článků, tak jsem se rozhodla spojit oblíbence za dva uplynulé měsíce.

V květnu jsem si oblíbila nejvíce těchto pět produktů. Dva z nich (antibakteriální gel na ruce, tuhý odličovač The Body Shop) mi dělaly perfektní službu na prodlouženém víkendu v Benátkách a zbylé produkty se prostě hodí k tomuto jarnímu (skoro letnímu) období.


Golden Rose Color Expert lak na nehty
Tento lak jsem si přivezla z Polska a stále mi dělá velkou radost. Je to odstín č. 64, nádherně pastelově růžová, na nehtech vypadá perfektně. Tímto lakem jsem si během května nehty lakovala nejčastěji, teď na léto jej vystřídá neonově růžová a bílá, která bude perfektní k opálené pokožce.

AnGel antibakteriální gel na ruce
Na cestách se mi taky velmi hodil tento pomocník. Většina těchto gelů nechává lepkavý pocit na rukou, tento rozhodně ne. Kromě toho mě baví jeho vůně, protože na rozdíl od ostatních gelů tento opravdu voní. A taky oceňuji sprejový aplikátor, stačí stříknout na ruce, důkladně promnout a hotovo. Žádný šroubovací uzávěr, nadbytečné vytlačené množství produktu a tak dále. Za mě jednička.

The Body Shop odličovací máslo s heřmánkem
Tento tuhý odličovač jsem rovněž ocenila na cestách. Dobře odličuje, nedráždí v očích, pokožku zvláčňuje a krásně voní. A nevylije se Vám :-) V minulosti jsem o něm psala například tady.

Dermacol Aroma Ritual sprchový gel Mandarinkový sorbet
Tento novinkový sprcháč si mě získal, je to krásná sladká osvěžující vůně, na léto ideální. Jak víte, tak tyto sprcháče miluju a i tento jsem si zamilovala. Určitě si ho zase koupím.

Moschino I Love Love
A v osvěžujících parfemacích pokračujeme a to touto božskou toaletkou, kterou jsem dostala od přítele k posledním Vánocům a konečně nastal její čas. Je perfektní na léto, voní svěže po citronu, grepu, pomeranči a rybízu, z květin jsou zastoupeny čajová růže a konvalinka. Slovy nejde popsat jak krásně ta vůně voní, to prostě musíte vyzkoušet na vlastní kůži. Vůně je hravá, mladistvá, rozpustilá.



No a červen už se nesl v duchu letní dovolené, na kterou jsme koncem měsíce odjeli. Takže červnoví oblíbenci jsou z větší části sestaveni z produktů, které mi dělaly společnost u moře.


Saloos bio kokosový olej
Je to můj dlouholetý společník, který má všestranné využití, číst jste o něm mohly napříklady tady. Nejčastěji jej používám na tělo, místo tělového krému a sluncem opálená pokožka ho doslova miluje. A navíc voníte jako kokoska, což se určitě bude líbit i vašemu příteli :-)

MUA tvářenka
Tato tvářenka i přesto, že stala 40 Kč, patří mezi mé nejoblíbenější, což je zřejmé i z toho, že už jsem se dostala na dno balení. Je v odstínu č. 6, obsahuje drobné zlaté třpytky, na opálené tváři vypadá božsky.

Dermacol lak na nehty
Tento lak v odstínu 03 Neon Pink vypadá jako kdybyste si nehty přetřely růžovým zvýrazňovačem. Barva je jedovatě růžová a k opálené pokožce nesmí chybět. Dá se říci, že jiný lak ani v létě na nehty u nohou nepoužívám.

Excipial U Lipolotio
Jeden z top produktů, které kupuji už léta a opět mi nesmí chybět na žádné letní dovolené. Pokožka po celodenním opalování si jej doslova žádá. Pořídíte jej v lékarně za cca 150 Kč. Kdo ho nezná, tak si pro něj povinně zajde do lékárny, šup.

Piz Buin Ultra Light Dry Touch Sun Fluid
Sluneční kosmetiku Piz Buin jsem měla možnost vyzkoušet už loňské léto a tak si mě získala, že jsem si na letošní dovolenou pořídila více produktů z této řady. Miluji jejich vůni, aplikaci i to, že pokožka není po použití umaštěná. 

Lush Jumping Juniper
Tento produkt byl mým prvním z voňavého Lushe. Šampuk je na cestování naprosto skvělou záležitostí, protože pokud cestujete letecky jenom s příručním zavazadlem, tak jste rády, že se vlezete do limitu tekutin. Takže každá kosmetická vychytávka v tuhém stavu je super. S tímto šampukem jsem tak spokojená, že jej občas používám i doma místo klasického šampónu. Mám po něm krásně lesklé a voňavé vlasy.

Balea gel na holení Carribean Dreams
Tyto "baleácké" gely na holení mám moc ráda a pravidelně je na blogu vídáte. Jsou levné, jsem s nimi spokojená a krásně voní. Tento voněl létem, byl z něj cítit kokos a vanilka. A ty obaly jsou rozkošné.


Tak to by bylo pro dnešek vše a já doufám, že se už hodím do blogerské "formy" a budu články postovat pravidelně a včas. Mějte se. Pa.