pondělí 29. prosince 2014

Vánoční Wroclaw, Vánoce...

Krásný den. Doufám, že si užíváte sváteční nálady a posledních dní roku 2014. Za poslední týdny jsem toho měla tolik, že jsem neměla ani čas a hlavně ani chuť na blogování. V práci to bylo koncem roku náročné, dárky jsem sháněla na poslední chvíli, no prostě jsem nestíhala. Teď mám dovolenou, týden volna už mám za sebou, ale stále jsem se nemohla donutit k tomu, abych něco napsala. Dnešní článek bude takovým mixem všeho možného, co se za poslední týdny událo.

Začátkem prosince jsem byla ve Wroclawi na vánočních trzích. Bylo to moc fajn, polovina autobusu je totiž tvořena mou rodinou a známými, takže je vždycky hrozná sranda a celodenní výlet si maximálně užijeme. Vánoční trhy se mi líbily více než ty loňské v Krakowě. Prošli jsme si město, které je krásné a moc se mi líbí nápad, že při procházení městem nacházíte na určitých místech malé trpaslíčky, kterých jsme potkali kolem dvaceti. Zbytek dne jsme trávili na vánočních trzích, které byly naprosto kouzelné, mělo to neskutečnou atmosféru. Vypili jsme několik svařáčků, dali si teplý sýr s brusinkovou omáčkou, pak oběd a závěr dne jsme zakončili silnou kávou a palačinkami. Dá se říct, že jsme se vánočními trhy doslova projedli a propili:-) Už teď plánujeme, kam pojedeme příště.

 


Vánoce už máme za sebou, ty naše byly velice náročné, během jednoho dne jsme měli dvě večeře, takže si asi umíte představit, jak jsem byli přecpaní. První večeři jsme měli doma, v našem novém bytě a byla víceméně symbolická, nic okázalého. Na večeři jsme pozvali přítelova taťku, aby o svátcích nebyl sám, chvíli poseděli, předali mu dárek a pak vyrazili do Ostravy, k mým rodičům, kde jsme prožili ty pravé Vánoce se vším všudy. Doma jsem ani příliš neřešila vánoční výzdobu. Stromeček máme zatím vypůjčený, baňky jsme kupovali narychlo, kromě stromečku mám v okně svícen a na stole adventní věnec. Ne že bych si na Vánoce nepotrpěla, ale jednak už nejsem na okázalé zdobení bytu, mám raději jednoduchost, a navíc stále byt zařizujeme (například vestavěné skříně nám instalovali těsně před svátky), tak jsme si řekli, že tím, že stejně všechny dárky budeme rozbalovat u našich v Ostravě, tak to nebudeme příliš řešit. Příští Vánoce už bude byt kompletně zařízený (stále ještě nemáme vybraná světla, člověk by nevěřil, jakou práci dá najít vkusné, designové a zároveň funkční osvětlení), tak se snad více vyřádím. A stejně by to pro mě nebyly ty pravé svátky, kdybychom Štědrý den měli trávit jen sami ve dvou, mám ráda, když se sejdeme celá rodina, takže i ty příští budeme mít určitě dvě večeře:-)



 Z dárků mám radost, dostala jsem kuchařky, dvojjazyčnou knížku, bytové doplňky, oblečení, kuchyňské potřeby, kosmetiku, koženou peněženku, parfém a další drobnosti... Velkou radost mám z parfému I love love od Moschino, po kterém už toužím od střední školy, ale nikdy jsem si vůni nekoupila. Těším se na léto, protože do horkých dní je naprosto stvořená. Kvalitní koženou peněženku jsem už taky dlouho chtěla, navíc tato je červená, takže se u mě budou peníze držet. :-) Stříbrné rámečky F&F Home jsem víkend před Vánoci ohlížela v Tescu a už jsem jeden měla v košíku, ale nakonec jsem si to rozmyslela s tím, že po svátcích se pro něj vrátím, protože jsem si nebyla jistá tím, jakou velikost rámečku si mám koupit. O to větší radost jsem měla, když jsem rámečky dostala od Ježíška. Od přítele jsem mimo jiné dostala poukázku na dvě noci pro dvě osoby do botelu Albatros v Praze, kam se v lednu chystáme na ples.
Před svátky jsme ještě byli s přítelem vybírat hodinky, ale zatím jsem si žádné nevybrala, takže vybírání dárku mě čeká ještě po svátcích. Co se týče hodinek, tak nechci vyloženě nějaké módní, kde platím jenom za značku a navíc například Korsky má dneska každá druhá slečna (i když jsou krásné:-D), takže bych si spíš chtěla zaplatit za kvalitu než za módní značku. Vybírala jsem hlavně z hodinek značky Festina, ale líbily se mi jen jedny, ve vitríně nádhera, na ruce se mi už zas tak moc nelíbily. Takže uvítám od Vás tip na nějaké kvalitní hodinky, které mě neomrzí ani za pět let. :-)



Možná to bude znít divně, ale na konec roku se těším. Zimu nemám ráda, vždy ji nějak přetrpím, ale na nový rok se vždy moc těším, protože to beru jako začátek něčeho nového. Takže mezi svátky hodně přemýšlím nad tím, co jsem za ten uplynulý rok dokázala, prožila a co chci uskutečnit v roce následujícím. K plánování se mi skvěle hodí tyto nové diáře, které jsem dostala od mamči k svátku. Mám vždy dva diáře, ten větší pro pracovní účely, kde si zapisuji pracovní schůzky a všechny povinnosti týkající se mé práce a blogu. Plánuji si do něj články a vepisuji nápady, které mě během dne napadnout. Menší diář má na osobní záznamy. No řekněte, nejsou ty diáře překrásné? Mamka říká, že ji připomínají značku Desigual a má pravdu:-) Mimochodem, na blogu se určitě objeví souhrnný článek, co se stalo v roce 2014 a co plánuji na rok 2015.



Jednou z věcí, kterou chci v roce 2015 dokázat, tak je zhubnout a zpevnit si postavu. Toto je u mě věčné téma a boj, v posledních cca 2 letech je to u mě jako na houpačce. Zdravě se stravuji, vše dodržuji do nejmenšího detailu a potom mám v práci stres, nic nestíhám, dokonce ani jíst a často se mi stane, že mé první jídlo je oběd. Ano, nedávno jsem tady na blogu prohlašovala, že už konečně budu hubnout a vydržela jsem to asi 3 týdny, potom přišly v práci určité změny, vánoční shon a já zapomínala pravidelně jíst. Teď, mezi svátky, to příliš neřeším, dám si na co mám chuť, užívám si volna, že mám 14 dní volno od práce. Během volných dní jsem se konečně rozhodla upéct makronky. Vzhledově se mi moc nepovedly, těsto jsem měla bublinkovaté, nebýt speciální podložky na makronky, tak by mi ani nedržely tvar. Ale musím říct, že o to víc byly vynikající:-) Všem moc chutnaly, nic lepšího prý nejedli:-) Naplnila jsem je krémem z mascarpone s lemon curd. V poslední době jsem propadla mrkvovému koláči, který jsem za poslední dva měsíce pekla asi desetkrát. Mimochodem dnes jej budu péct zase:-) Recept mi dala moje úžasná kolegyně a musím říct, že už dlouho jsem tak dobrou buchtu/koláč nejedla. Chcete recept?



Co se týče blogu, tak v nejbližších dnech se tady objeví mega souhrn nákupů za říjen až prosinec, potom můžete očekávat Spotřebováno za prosinec a oblíbence. Mám v plánu udělat i oblíbenou kosmetiku za rok 2014. Z nekosmetických článků to bude bilanční článek za rok 2014 a co chci v roce 2015, který jsem zmiňovala výše. Taky bych chtěla uveřejnit nějaký recept, protože i o ty si píšete. Budu ráda, pokud mi do komentářů napíšete, jaké články tady chcete číst, protože blog píšu pro Vás a budu ráda, když tady budete chodit rádi a číst to, co Vás zajímá nejvíce.


Tak, to by bylo pro dnešek vše, já jdu péct, uklízet a chystat pohoštění, protože dneska čekáme milou návštěvu:-) Mějte se krásně a užívejte posledních dní v tomto roce. Pa :-)

úterý 2. prosince 2014

Spotřebováno: Listopad

Přeji Vám krásný večer! Je to neskutečné jak ten čas letí, za necelý měsíc tady máme Vánoce a následně konec roku. Momentálně toho mám hodně a na blog mi nezbývá moc času, tak se to dnes pokusím napravit a po několikadenní odmlce si dáme další článek. Je na čase si dát vypotřebované produkty za měsíc listopad. Za tento měsíc je to teda slabota, pouze 7 prázdných obalů. Z velké části za tím stojí i můj časový pres, na rovinu se přiznávám, že jsem tento měsíc péči trochu flákala. Například, ne každý večer jsem sahala po tělovém krému, který normálně patří do mé každodenní péče. Sama sobě slibuji, že se příští měsíc polepším.


1. Isana pěna na holení broskev
 S pěnou jsem byla spokojená a navíc stála zhruba o polovinu méně než gel na holení, který si normálně kupuji. A zas takový rozdíl mezi nimi nevidím, takže si troufám říct, že zrovna na takové věci jako je gel na holení se ušetřit dá. Pěna na holení i pěkně voněla. Za sebe spokojenost.

2. Dermacol Aroma Ritual osvěžující sprchový gel vodní meloun
Tyto sprcháče u mě na blogu vídáte pravidelně, prakticky se ničím jiným nemyju. :-) Tento voní svěže ovocně.

3. Batiste suchý šampon na vlasy Dark&Deep Brown
Batiste suché šampony jsou skvělé. Nesmrdí a nedusí jako jiné suché šampony a navíc fungují. A cenově se pohybujeme kolem 100 Kč, což je super.



4. Lambre zapečený pudr
Tak ten jsem milovala. Balení bylo skvěle bytelné, s velkým zrcátkem. Řekla bych, že byl zapečený tak akorát, šel dobře nabírat štětcem, ale zároveň příliš neprášil. Vydržel mi strašně dlouho, takže investice do něj se určitě vyplatí. Normálně stojí kolem 300 Kč, já jej vychytala v akci za necelých 90 Kč. Heh, ještě mám doma jeden. :-)

5. Lancome Teint Miracle
Toto mini balení make-upu jsem dostala od kamarádky a na to, jak je malé, tak mi vydrželo strašně dlouho. Tím, že make-up je hodně tekutý a má tmavší odstín, tak jsem jej používala hlavně v létě, s nižšími teplotami a vytrácením opálení jsem jej míchala s hutnějším a světlejším make-upem. Byl dobrý, ale k nákupu plného balení mě nepřesvědčil.

6. Lilibe odličovací tampóny
Není to moje první balení těchto tampónků, než jsem objevila ty maxi, tak jsem je používala docela často. Za mě to jsou jedny z nejlepších z drogérie a navíc za dobrou cenu.

7. Tesco kosmetické tampóny
Tyto "teskáčské" si mě zas tak nezískaly. Neříkám, že byly doslova špatné, ale znám lepší.


Tak za listopad si dávám do kasičky 70 Kč. Oproti minulému měsíci, kdy jsem si odložila 200 Kč je to nic, ale znáte to, korunka ke korunce... :-)
Mějte fajn den.