středa 31. července 2013

DIY sluchátka

Krásné odpoledne všem! Již dlouho na blogu nebyl žádný kreativní článek a vzhledem k tomu, že si píšete o to, abych na blogu umisťovala více DIY projektů, tak jsem se rozhodla přijmout nabídku od e-shopu SvětSluchátek.cz, která spočívala v tom, že mi poskytnout sluchátka k tomu, abych je dle libosti ozdobila a tak se zařadila do jejich tvořivé soutěže.


Jakmile mi poštou přišla sluchátka, které jsem měla dozdobit, tak se mi hlavou honila spousta nápadů na jejich zkrášlení. Návrhy se stále měnily, jednou jsem chtěla sluchátka pošít korálky, potom je polepit umělými květy atd. Má konečná představa byla, že sluchátka nastříkám zlatým sprejem a polepím kamínky. Bohužel jsem před aplikací zjistila, že mám doma sprej, který nesmí být použit na plast:-) Takže jsem rychle improvizovala a vytáhla své kreativní zásoby, ze kterých tvořím šperky. Nakonec vyhrála neonová šňůrka a nalepovací kamínky.


Neonovým provázkem jsem se rozhodla omotat "můstek", který spojuje obě sluchátka. Není na tom nic těžkého, pouze jsem šňůrku omotávala kolem dokola. Důležité je ze začátku provázek pevně utahovat a schovat pod omotanou šňůru přečnívající konec, aby se celé dílo neuvolnilo:) Ustřihla jsem si kratší provázek, aby se mi s ním dobře pracovalo, takže v průběhu jsem jej několikrát navazovala, opět stejným způsobem jako na začátku, konce jsem schovala pod omotaný provázek. Stejně jsem postupovala i u zakončení, schovat přečnívající šňůrku dovnitř. Moc se mi líbí ten barevný přechod jednotlivých neonových odstínů. Taky oceňuju to, že díky omotání provázkem sluchátka perfektně drží na hlavě a jsou měkká.


Aby zbytek sluchátek nebyl strohý, ale zároveň aby nebyla příliš přeplácaná, tak jsem pak už jen dozdobovala nalepovacími kamínky. Nakonec jsem zvolila jen ty čiré, které jsem nalepila po obvodu sluchátek.


Ozdobení sluchátek nebylo ani nijak časově či finančně náročné a co je super, tak bez problémů můžu aplikace ze sluchátek sundat a podle nálady je třeba za týden ozdobit jinak:-) Já jsem s výsledkem spokojená, co na ně říkate Vy?


neděle 28. července 2013

Okurka v parfémech

Vychlazený okurkový salát či okurková limonáda v létě báječně ochladí. Stejně tak okurka v parfémech je osvěžující:) Vybrala jsem pět parfémů, v jejichž vonném složení se právě okurka nachází.


Calvin Klein Eternity Aqua for Her
Čistá a elegantní vůně, jež je inspirována přírodním živlem, vodou. Je opravdu svěží a čistá, jemná, jednoduchý design flakonu jednoduchost a čistotu tohoto parfému doslova podtrhuje. V této ovocně-květinové vůni ucítíte pivoňku, svěží okurku a ovocný koktejl v podobě broskví a jablek. Srdce vůně je květinové, základ je tvořen exotickými dřevinami a pižmem.
Hlava: jablko, broskev, pivoňka, okurka
Srdce: gardénie, lotos, jasmín
Základ: cedr, pižmo, dřevo
zdroj: www.parfums.cz


Calvin Klein CK One Summer
Další vůně od CK, který letní svěží parfémy umí. CK One Summer je letní limitka, tato vůně je unisexová. Složení připomíná letní koktejl - máta, limetka, bílý rum. Ani osvěžující okurka nesmí chybět. Zeleno-oranžový flakon doslova evokuje letní měsíce.
Hlava: bergamot, okurka, máta, limetka
Srdce: jalovec, jablko, vodní tóny, lotos
Základ: santalové dřevo, mech, rum
zdroj: www.parfums.cz
 
 
Clinique Happy Heart
Clinique má v nabídce nejen prvotřídní kosmetiku, ale také vyvoněné parfémy. Happy Heart je jednou z nejoblíbenějších vůní od této značky. Tato vůně je lehká, svěží, má obstojnou výdrž, na léto je jako stvořená.  
Hlava: okurka, mandarinka
Srdce: hyacint
Základ: santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz
 
 
DKNY Be Delicious
Jablíčko je snad nejznámnější vůní od Donny Karan. Je to svěží vůně inspirovaná New Yorkem v letních měsících. Kromě jablka mezi ovocnými zástupci z flakonku ucítíte vodní meloun, a také svěží okurku. Ovocný mix náhle střídají květinové esence, jiskrnost dodává santalové dřevo a ambra. O nápaditosti a originalitě flakonu není ani třeba diskutovat:)
Hlava: okurka, jablko, grapefruit, magnólie
Srdce: růže, tuberóza, konvalinka, fialka
Základ: dřevo, květinové tóny, ambra, santalové dřevo
zdroj: www.parfums.cz

 
Ralph Lauren Polo Blue
Také nesmíme zapomenout na muže:) Vůně určená pro aktivního, nespoutaného muže, který je stejně divoký jako rozbouřené moře. Po přičichnutí nejdříve okusíte ovocné tóny v podobě vodního melounu a mandarinky. Ovocné esence střídá osvěžující okurka spolu s pelargonií a pačuli. Základ v sobě ukrývá čerstvé lístky bazalky a zemité mechové aroma. Modrostříbrný flakon vystihuje nespoustanost této vůně inspirované oceánem.
Hlava: vodní meloun, mandarinka
Srdce: okurka, pelargónie, pačuli
Základ: mech, bazalka
zdroj: www.parfums.cz
 
 
 
Vlastníte nějakou vůni, která v sobě obsahuje vonné esence okurky? A vůbec, napadlo Vás, že i okurka se nachází v parfémech?
 
 

středa 24. července 2013

Saloos květinová pleťová voda Růže

Přeji Vám krásný den! Dnes bych Vám ráda ukázala produkt od přírodní kosmetiky Saloos, který si mě získal hned po prvním použití. Řeč je o květinové pleťové vodě s parfemací Růže.


Na začátek bych chtěla říct, že Saloos patří k mým nejoblíbenějším kosmetickým značkám, o to větší radost mám, že mohu s touto společností spolupracovat. Děkuji:-) Cokoliv jsem kdy od Saloosu měla, ať už šlo o produkty mnou zakoupené nebo ty, které mi byly poslány k testování, tak jsem vždy byla stoprocentně spokojená a produkty si tak oblíbila, že je kupuji stále. Výjimkou není ani tento produkt. Na této značce je mi jednak sympatické, že jde o přírodní kosmetiku a také to, že vlastně podporuji českého výrobce:-)

Hned, když přišla možnost vyzkoušet cokoliv od této značky, tak jsem věděla, že to bude právě květinová pleťová voda. Ani s vybíráním parfemace jsem neměla problém, měla jsem od nich růžový regenerační obličejový olej a tak krásně voněl, že jsem opět zvolila růži.

Růžovou pleťovou vodu používám hlavně k dočištění/osvěžení pleti. Skladuji ji v ledničce, takže vychlazená voda pleť příjemně osvěží a probudí ji. Občas během dne po ní také sáhnu, je to vážně nenahraditelná vzpruha pro unavenou pleť. A navíc tu parfemaci zbožňuji, dokonce mám pocit, že jsem na ní závislá. Po jejím použití mám hned lepší náladu:) Pleť je okamžitě osvěžená, probuzená a projasněná. Květinovou vodu také používám jako zvlhčující podklad pro čištění pleti odličovacím olejem či před nanesením regeneračního obličejového oleje (také od Saloos). Květinová voda se dá také použít na vlasy či pokožku k jejich zvlhčení, pánové mohou používat místo vody po holení. Dokonce jsem někde i četla, že růžová květinová voda fixuje make-up.

Já si rozhodně bez tohoto produktu nedokážu představit svůj život a bude součástí mé pravidelné péče o pleť snad do konce mých dní:-D Nabídka Saloos květinových vod je široká, v sortimentu najdete např. květinové vody Levandule, Tea Tree, Rozmarýna, Santalové dřevo, Meduňka nebo třeba Máta peprná. Takže do budoucna možná vyzkouším i jinou parfemaci.

Co se týče složení produktu, tak daná květinová voda je vždy čistým vodním destilátem z květů/listů byliny (např. čistý vodní destilát z růžových květů) a 2% alkohol. Balení je skleněné, s rozprašovačem, který dostatečně dávkuje a má široký záběr, takže jedním stisknutím pokryjete celý obličej příjemnou "mlhou".

Růžová květinová voda má 50 ml a koupíte ji za cenu kolem 100 Kč. Saloos produkty jsou dostupné v obchodech se zdravou výživou a biokosmetikou, v různých specializovaných obchodech s čaji a kořením. Na stránkách Saloosu také najdete seznam spřátelených e-shopů, které jejich produkty prodávají, seznam zde.

Jak jste se samy výše dočetly, tak já jsem s tímto produktem velice spokojená a nemám mu co vytknout. Naopak, všude kde chodím, jej chválím a všem jej doporučuji:)



Používáte také květinové vody? A co Vy a Saloos?
 

pondělí 22. července 2013

Mallorca random

Slibovaný post plný random fotek z Mallorcy je tady (i když později než jsem slibovala, ale tak doufám, že mi to odpustíte) :) Už to je více jak týden, co jsem zpátky a stále se nemůžu nabažit fotkami z dovolené, hlavně to čisté a teplé moře mi chybí. A taky místní dobroty, vlastně kromě jedněch bot (ty si z dovolených vozím celkem často, je to už takový rituál) jsme si dovezli s sebou jen samé "jedlé" suvenýry:-D Španělskou kuchyni naprosto zbožňuji, jamón serrano, olivy, paella, žlutý meloun, sangria, lilky a cukety, krevety, španělské víno... Ale nebojte jen na jídlo nevzpomínám, byla to opravdu nezapomenutelná dovolená po všech stránkách, a na Mallorcu bych se ráda v budoucnu vrátila. Lenošení na pláži a relax v místních barech teď bohužel vystřídaly pracovní povinnosti, kdy musím splnit všechny nashromážděné resty a tak teď v práci trávím někdy i více jak 12 hodin denně...ale pohled na tyto fotografie mi vždy zpříjemní den:-) Tak se pojďte se mnou pokochat.


Sangrie byla vyjma vody můj nejčastější nápoj:-) V každém baru byla jiná,
s jiným ovocem, ale vždy výborná.

Přílet na Mallorcu. Na letišti je neskutečný ruch, náš pilot během letu říkal, že denně zde odbaví tisíc letadel. Letiště je hotovým městečkem, je zde kolem 100 gatů, duty free shopů jako v nákupním centru. Docela mě to překvapilo, myslela jsem si, že to bude nějaké malé letišťátko:-)

Roztomilý poník v zábavním centru, který se mi neustále stavěl před fotoaparát a kopytami odháněl ze záběru své bratříčky:-D

Prodejny se zmrzlinou, vychlazeným jogurtem s ovocem, fresh džusy tady docela frčely.

 Podvečerní relax na pláži:)

 Nektarinky a melouny jsem tady jedla na kila, byla to moje nejčastější dopolední svačina:-)

Místní domečky. Taky by se mi takový malý roztomilý baráček u moře líbil.

Moje nejoblíbenější letní obutí:) Jsou kožené, pohodlné a navíc stály necelých 300 Kč
(koupeny před 2 roky v La Farfalla).

V každém krámě byly neskutečné hromady gumových bonbónů, lízátek a jiných cukrovinek.
Jen při pohledu na to jsem už byla přeslazená:-)



Nejlepší koktejly v letovisku dělají v restauraci Monaco. Lepší Piňa Coladu jsem v životě nepila!

Nádhera

Nákupy na plážové svačinky a zobání k večernímu posezení u vínka na naší terase:-) Když jsme zjistili, že v našem letovisku je supermarket Mercadona, měli jsme ohromnou radost. Obchod jsme znali již z naší první návštěvy Španělska a velice jsme si jej oblíbili. Koupíte tam spoustu dobrot, o kterých se nám v Česku může jen zdát a to za směšné ceny. Co naprosto od nich zbožňuji, tak je středomořský chléb s olivami a sušenými rajčaty (vlevo nahoře), mňam.

Čisté a teplé moře, jemný písek, opalování = naprosto dokonalý relax


Café Zero Capuccino = nejlepší mražená káva! Mohla bych ji pít každý den:-)

Na podvečerní procházce kolem pobřeží

Výhled z balkonu na ulici, kde právě projížděl místní turistický vláček


Moje oblíbenkyně:-D Paní každý den chodila po pláži s ovocem a hlasitě jej nabízela. Udělala dva zářezy nožem a měla celý meloun nakrájený. Její práci s nožem jsem opravdu obdivovala.


Kilové balení tuňáka. Tento tuňák z konzervy je tak o pět tříd výš než to, co koupíte u nás v supermarketu. Objevili jsme jej před léty ve Španělsku na pevnině, takže bylo jasné, že jej koupíme znova. Do Česka jsme s sebou vezli celkem 4 tyto mega konzervy:)

Můj prázdninový botník :-). Gumové červené sandály jsou z Gate za nějakých 60 Kč. Černé boty v designu, který mi připomíná flakonky Marc Jacobs parfémů jsem si před dvěma lety přivezla jako suvenýr z Rhodosu, a přesto, že jsou gumové, tak jsou velice pohodlné. Béžové kožené sandále jsou z La Farfalla z výprodejů, modré žabky jsou taktéž suvenýrem, tentokrát z Kréty. No a zelené sandálky jsem si koupila na Mallorce na tradičních pátečních trzích. Jsou hrozně pohodlné, kvalitně zpracované a stály jen 10 EUR!

Místní likér s melounovou příchutí. Byla to pozornost podniku od slovenské servírky, která nás obsluhovala v místním baru, který jsme rádi navštěvovali.


Rozlučková večeře

Odlet domů



Doufám, že se Vám fotky líbily a přeji Vám, ať se máte pěkně a užívejte si léta. Pa:-)

neděle 21. července 2013

Brische Cosmetics

Nedávno jsem si objednávala pár věcí z Parfums.cz a při brouzdání po e-shopu jsem opět narazila na pro mě neznámou kosmetickou značku Brische Cosmetics. Tato značka mě zaujala širokým sortimentem, neboť od nich pořídíte jak dekorativní kosmetiku, tak produkty péče o pleť, tělo a vlasy. Jedná se o španělskou kosmetiku, která je k dostání za velmi příznivé ceny. Ze sortimentu jsem vybrala pár produktů, které by stály za zmínku, které mě zaujaly a Vám by se také mohly líbit:)

Z dekorativní kosmetiky mě zaujala nejvíce produktů:) Ráda bych vyzkoušela YSL Touch Éclat korektor, ovšem mě od jeho nákupu odrazuje jeho vysoká cena, tak možná vyzkouším Brische Illuminator rozjasňující korektor v aplikačním peru, který stojí 128 Kč. K dostání je ve dvou odstínech. Možná příště přihodím do košíku:-) Na rty většinou kromě balzámů na rty, kterých mám neuvěřitelnou spotřebu, nepoužívám téměř nic. Lesky na rty moc nemusím, ovšem v posledních měsících jsem začala celkem intenzivně používat rtěnky na rty, a tato hydratační rtěnka od Brische Cosmetics mě zaujala. Luxe hydratační rtěnky se mi líbí jednak svým černozlatým balením, ale hlavně ty odstíny jsou moc krásné, vybere si každá z Vás, neboť k dostání jsou odstíny tělové, růžové, vínové, fialové, červené....Cena je 79 Kč. Sypký minerální pudr se štětcem by se mi taky velice hodil, v poslední době jsem si právě sypké pudr velice oblíbila. Tento Brische Mineral pudr je k dostání ve dvou odstínech a zaplatíte za něj 129 Kč. Ovšem na cesty, do kabelky je lepší kompaktní pudr, a tento od Brische vypadá velice pěkně, má zabudované zrcátko a balení vypadá docela bytelně, cena 131 Kč. A posledním zástupcem Brische dekorativní kosmetiky je paletka Bombato, která obsahuje 5 očních stínů v krásných odstínech, cena 119 Kč.

zdroj: www.parfums.cz


Z péče o pleť mě nejvíce zaujaly tři produkty. Prvním z nich je regenerační kúra s přírodními kmenovými buňkami z řady Last Generation. Tato regenerační kúra obsahuje 7 ampulek o obsahu 4,5 ml, sada stojí 315 Kč. Mým největším favoritem je růžová pleťová voda. Trochu paradox, růže jako květiny moc nemusím, ale v kosmetice je naprosto zbožňuji, takže když natrefím na pleťovku nebo parfém vonící po růžích, tak okamžitě kupuji:-D Tato růžová pleťová voda je vhodná pro všechny typy pleti, dokonce i pro tu citlivou. Balení má 500 ml a stojí 129 Kč. Také mě zaujal dávkovač, s tímto typem nemám zatím žádné zkušenosti. A poslední produkt péče o pleť je hydratační pleťový olej. Všeobecně, oleji jsem v poslední době posedlá a patlám je na vlasy, pleť i tělo:) Tento olej je k dostání v 30 ml balení za 219 Kč a také obsahuje výtažek z růže:-)

zdroj: www.parfums.cz


Z péče o pleť mě nejvíce zaujal tělový krém s arganovým olejem. Bezva je pumpičkové balení, protože nemám ráda, když mám upatlané lahvičky. Navíc plním své novoroční předsevzetí a opravdu poctivě se krémuji každý den, někdy dokonce i dvakrát denně, takže tělových krémů mám docela velkou spotřebu. Tento tělový krém je opravdu velký, jde o 500 ml balení za cenu 209 Kč. Na Aloe vera v kosmetických produktech nedám dopustit, takže není divu, že také hydratační tělový krém s obsahem aloe vera nesmí v tomto článku chybět:-) Aloe vera hydratační tělový krém má 500 ml a jeho cena je 169 Kč. Krém proti celulitidě je mi sympatický svou čokoládovou parfemací, za 200 ml tohoto přípravku zaplatíte 139 Kč.

zdroj: www.parfums.cz


Mé vlasy jsou dlouhé, i když se mi rychle mastí vlasy u kořínků, tak mé konečky jsou suché a roztřepené a ani jejich pravidelné zastřihávání nepomáhá. Takže neustále hledám a zkouším kdejaké oleje a séra na poničené konečky. Takže není divu, že mě i tento produkt zaujal. Sérum na roztřepené konečky má praktické pumpičkové dávkování, cena za 60 ml produktu činí 235 Kč. Ani masek na vlasy není dost, tato je s obsahem arganového oleje a je vhodná pro všechny typy vlasů. Oceňuji jumbo balení, 500 ml stojí 179 Kč a z této řady zakoupíte také šampon či sérum pro lesk. Pokud budu mít takovou hřívu, jako kůň vyobrazený na Biotina posilujícím šamponu, tak jej beru všemi deseti:-D Šampon je taktéž ve velkém, 500 ml balení a jeho cena je 159 Kč.

zdroj: www.parfums.cz


Znáte španělskou značku Brische Cosmetics?

úterý 16. července 2013

Mallorca

Zdravím Vás, milí čtenáři, a zároveň přicházím s prvním článkem po mém návratu z letošní dovolené. Nebude o ničem jiném než právě o místě, kde jsme letos trávili svou dovolenou s přítelem. Jako svou prázdninovou destinaci jsme si vybrali Mallorcu, a byl to nákup zcela spontánní a provedený téměř z minuty na minutu:-) Jednak nás tlačil termín, neboť přítel byl i tak málem z pracovních důvodů odvolán z dovolené, a jak již víte, tak se mi poměrně rekordně podařilo sehnat práci po dokončení studia, a tím, že můj nástup do pracovního poměru je od 1. srpna, tak bylo nutné odjet ještě v červenci. Když už jsme věděli termín, tak jsme zase nemohli nic vhodného najít. Hledali jsme ze zájezdů od Čedoku, se kterým jsme pravidelně jezdili na dovolené, v nabídce většinou byla už jen místa, kde jsme již byli. Takže jsme museli prolomit své konzervativní zásady a holt jet s jinou cestovkou, volba padla na Firo Tour. Mimochodem, ať už pojedete s Čedokem nebo Firo Tour, obě cestovky mohu doporučit.

Dá se říci, že roky jsme byli věrni Řecku, letos jsme udělali změnu a již podruhé zavítali do Španělska, konkrétně na jeden z Baleárských ostrovů, na Mallorcu. Naše letovisko se jmenovala C´an Picafort, nachází se v severovýchodní části ostrova.


První, co nás po příletu velice překvapilo, tak byla velikost letiště. Nečekala bych, že na tak poměrně malém ostrově bude takové velké letiště s přílety a odlety téměř do celého světa. Letiště je doslova malým městečkem, jen od letadla k příletové hale nás vezl autobus snad 10 minut. Ještě větší šok přišel při odletu, neskutečně dlouhé řady na odbavení, duty free shopů téměř jako v nějakém nákupním centru, kolem 100 gatů. Jen k našem gatu č. 58 jsme šli 15 minut, a to musím podotknout, že téměř celou naši trasu jsme jeli po jezdících pásech (něco jako jezdící schody)! Ale zpátky k pobytu.


Jak jsem výše zmiňovala, byli jsme v letovisku C´an Picafort, které je velmi oblíbeným turistickým střediskem. Ať už jste důchodcem, rodičem či pařmenem, každý si zde přijde na své. Vzhledem k tomu, že jsme vybírali opravdu ze dne na den, tak moc možností výběru ubytování nebylo, bydleli jsme v hotelu Sultan. I přesto, že šlo pouze o dvou hvězdičkový hotel, tak jsme byli spokojeni. Byl to menší hotel, společné prostory (bar, jídelna, recepce) byly zastaralejší, ale pokoj byl zcela nově vybaven, dokonce jsme měli mega velký rohový balkon:-) Jídlo slušné, ochotný personál, hotel v samém středu letoviska - na pláž i na hlavní nákupní zónu pár kroků.


Co Vás určitě bude nejvíce zajímat, tak je moře a pláž. Místní pláž je rozlehlá, s jemným bílým pískem a pozvolným vstupem do moře. Moře bylo doslova průzračné, teplé, občas malé vlny. Díky dobrému přístupu do moře, jemnému písku zde bylo opravdu hodně rodin s malými dětmi, ale také vozíčkářů, kterým do moře pomáhali místní plavčíci, měli zde dokonce vyhrazená lehátka. Tím, že zde stále fouká příjemný vlahý větřík, tak opalování není klasickou smažírnou, kdy z Vás tečou čůrky potu, ale vítr je také zrádný (mohu potvrdit, hned první den jsem si spálila záda:-D). Pláže jsou ve Španělsku veřejné, můžete si dle libosti kdekoliv zapíchnout do písku svůj slunečník a lehnout si na deku, anebo si za poplatek pronajmout plážová lehátka se slunečníky.


Podél pláže se táhne pobřežní promenáda plná restaurací, barů, obchodů s jídlem, suvenýry, oblečením, je zde i velká parfumerie typu tax free (ceny nijak zvlášť výhodné). Na promenádě také potkáte spoustu pouličních prodejců a umělců. Jsou zde pouliční malíři, černošky pletoucí copánky... Podél promenády uvidíte také spoustu písečných hradů a jiných skvostů, nad kterými se doslova tají dech. Z rušné části promenády plynule projdete k místnímu přístavu, za kterým je už skaliské pobřeží.

Kromě promenády je v letovisku také pěší zóna, kde se to taktéž hemží bary, diskotékami, obchody. I v odlehlejších ulicích se nachází různé butiky, je zde hodně obchodů se sportovními potřebami a také spousta parfumérií. My jsme si zde na pěší zóně oblíbily restauraci Monaco, kde dělali ty nejlepší koktejly (lepší Piňa Coladu jsem nikde jinde nepila) a navíc tam obsluhovala mladá Slovenka, tak jsme vždy i pokecali:-) U hlavní silnice nad pěší zónou se také nacházejí větší obchody s potravinami, i naše oblíbená Mercadona, kterou již známé z Katalánska, a kde prodávají opravdové lahůdky za pár korun. Po letovisku se můžete projet turistickým vláčkem, který zastavuje v mnoha zastávkách, či si půjčit kolo či šlapací vozítka.


Každý pátek dopoledne se na okraji městečka konají místní trhy. Koupíte zde čerstvé ovoce, olivy, pršut, sýry, ale také kožené či proutěné kabely, místní umělé perly a nebo také oblečení, suvenýry...


I přesto, že jsme letos byli na dovolené na pouhých 8 dní, a tudíž ani nejeli na žádný výlet, a čas trávili pouze v letovisku, tak jsme si dovolenou velmi užili. Nic nám nescházelo, průzračné moře, slunce, dobré jídlo, bary...byli jsme velice spokojeni.


P.S. Tento týden bude ještě jeden článek z dovolené a to plný random fotek:-)



Byli jste někdy na Mallorce? A kde vůbec letos jedete na dovolenou?