pondělí 11. února 2013

Mandarinka v parfémech

Dnes se podíváme na zoubek další vonné složce parfémů, a to mandarince. Nevím jak Vy, ale já mám obecně citrusové plody ve vůních moc ráda. Opět jsem vybrala pět voňavých zástupců.

Něco málo z "teorie". Mandarinka je sladký citrusový plod, její název je odvozen od slova Mandare, což byl původní název ostrova Mauritius, kde se mandarinky pěstují a odkud se v minulosti převážně dovážely do celého světa. Ovšem, původně mandarinka pochází z Japonska a Číny.


Calvin Klein Eternity
Ženy, jež měly tu čest "okusit" tuto vůni, která patří mezi jedny z nejznámějších od CK, se většinou dělí na dva tábory. Na ty, které ji zbožňují a učarovala je tak, že jí jsou věrné po mnoho let a na ty, které jí nepřišly na chuť a prostě jim nevoní. Přiznám se, já stojím někde mezi těmito dvěma tábory. Na kamarádce, která ji používá už dlouhé roky, mi neuvěřitelně voní a pokaždé obdivuji "vonný závoj", který se s každým jejím pohybem rozvine po místnosti. Ale když jsem jej zkoušela na sobě, tak mi vůbec tak krásně nevoněl, holt "nesplynul" s mou kůží. Takže u této vůně doporučuji doslova vyzkoušet na vlastní kůži. Srdce vůně tvoří květinové tóny jako narcis, růže, konvalinka či lilie. Květy se mísí s hřejivými esencemi jako jsou ambra, pižmo a santalové dřevo. A navrch ucítíte šťavnatou mandarinku. Ačkoliv tato parfémovaná voda patří do kategorie levných parfémů, má neuvěřitelnou výdrž.

zdroj: www.parfums.cz



Burberry The Beat
Další levný parfém, který se výborně hodí pro podzimní a zimní dny. Hlava vůně obsahuje esence růžového pepře, bergamotu a kardamomu. V srdci vůně se prolíná sladká mandarinka, pravý ceylonský černý čaj a květinové tóny kosatce a hyacintu. Základními složkami jsou vetiver, pižmo a cedr. A ten flakonek je úžasný, strašně se mi líbí.
zdroj: www.parfums.cz



Chanel Allure
Jedinečná, noblesní vůně z dílny Chanel. Vůně je určena pro elegantní, moderní dámu, které dodá šmrnc a originalitu. Složení parfému je opravdu luxusní, ucítíte květinové složky v podobě jasmínu, růže či leknínu, zahalené do ovocných tónů mandarinky spolu se šťavnatou broskví. To vše okořeněno vanilkou.

zdroj: www.parfums.cz



Thierry Mugler Angel
Tuto vůni jsem na blogu už zmiňovala několikrát a nedá mi to, abych ji ani dnes neopomenula. Tento skvost mezi parfémy spatřil světlo světa již v roce 1992. Jde o vůni s velmi "chutným" složením, kromě mandarinky si Váš nos smlsne také na ostružinách s medem, posypaných čokoládou a ovoněných vanilkou, to vše zalito vrstvou karamelu. Sice "Anděl" momentálně není součástí mého voňavkového arzenálu, ale neustále laškuji s myšlenkou, že si jej zase koupím, protože tento parfém je opravdu exkluzivní a jedinečný. Kromě originality, designově zajímavého flakonu, má tato vůně železnou výdrž.

zdroj: www.parfums.cz



Armani Code
A na závěr něco pro muže. Giorgio Armani vůně opravdu umí, ať už jde o ty dámské či pánské. Vůně byla na trh uvedena v roce 2004 a již o dva roky později získala prestižní ocenění v podobě pánské vůně roku. Ženy tuto smyslnou, orientální vůni na mužích milují! Muž vonící parfémem Armani Code způsobí v každé místnosti rozruch, neboť "kód" této vůně obsahuje orientální cedr, anýz, jemné tóny růže a květu olivovníku a navrch svěží mandarinku. Rozmanitá směs vůní udělá z každého muže svůdníka:-)

zdroj: www.parfums.cz



A co Váš parfém, má ve složení mandarinku?

Žádné komentáře:

Okomentovat