středa 2. ledna 2013

Dr. Popov Tea Tree Oil

Další z produktů, který mi byl zaslán e-shopem dr.popov ke zrecenzování. Olej z australského čajovníku má všestranné využití a podle mě by neměl chybět v žádné domácnosti.


Ve složení Dr. Popov Tea Tree Oil není nic jiného než 100% olej z australského čajovníku. Ten se vyznačuje antiseptickými, dezinfekčními a hojivými účinky. Je perfektním přípravkem v boji proti různým kožním plísním, ekzémům, výborně se hodí k léčbě akné. Uvítají jej také ti, kteří trpí na opary či afty v ústech. Taktéž je nepostradatelný v letních měsících, při ošetření bodnutí hmyzem, spáleninách od slunce. A během chladných zimních dní je využíván například k léčbě angín, rýmy.


Já osobně jej používám k léčení pupínků, které se nečekaně objeví na mé pleti. Pupínek několik dní potírán tea tree olejem, dokud nedojde k jeho vysušení a postupnému hojení. Teď v zimě jej hojně využíván k prevenci a léčbě rýmy, kdy si pár kapek čajovníkového oleje nakapu na látkový kapesník. Při smrkání tak desinfikuji nosní dutiny. Taky pár kapek přiléváme do aromalampy a nebo zvlhčovače vzduchu. Vzduch v místnosti je tak nejen zbaven různých škodlivin a mikrobů, ale navíc nám čajovník krásně provoní místnost. Sice chodím pravidelně, jednou měsíčně ke kosmetičce na čištění pleti ultrazvukovou špachtlí, ale občas si i sama doma obličej napařím a mechanicky vyčistím. Napařuji jej nad hrncem s horkým heřmánkovým výluhem, do kterého kápnu 1-2 kapky tea tree oleje. Pleť je pak příjemně osvěžená, póry se krásně otevřou k dalšímu čištění.


Vidíte, že tea tree olej má opravdu široké využití. Dá se například nakapat i do vašeho oblíbeného krému, šamponu, pleťové vody...Možností je opravdu nespočet a tak si myslím, že by opravdu neměl chybět v žádné domácnosti, neboť se dá využít při péči o pleť a tělo, jako součást domácí lékárničky, ale klidně i při úklidu domácnosti.

11 ml balení čistého 100% oleje z australského čajovníku zakoupíte zde za 105 Kč.

1 komentář: