pondělí 22. října 2012

Lancôme parfémy

Na blogu  se tyto poučné/poznávací články budou objevovat častěji. Jak si vybrat ten správný parfém už víte z minulého článku, dnes se zaměříme na konkrétní značku parfémů. Pro tentokrát se podíváme na zoubek parfémům Lancôme

Lancôme je světově známou kosmetickou značkou, která se proslavila svou pečující kosmetikou a hlavně parfémy, mezi kterými nalezneme spoustu skvostů. I já jsem majitelkou jedné z těchto ikonických vůní. Tresor In Love je mou velkou láskou. Podtrhuje ženskost a eleganci každé ženy. Ale o tomto parfému a dalších až později. Nejdříve se podíváme do historie.


Historie Lancôme
Společnost Lancôme Paris byla založena již v roce 1935 mužem jménem Armand Patijean. Jeho vizí bylo ukázat světu, jak jsou Francouzky krásné, elegantní a tak tyto sny převedl ve skutečnost v podobě kosmetických produktů a parfémů reprezentujících tyto ženy. Je běžné, že kosmetické společnosti nesou jméno svého zakladatele, v tomto případě jde o výjimku. Kosmetický gigant byl pojmenován podle zámku Le Château de Lancosme, který Patijean rád navštěvoval. Zámek byl obklopen divokými růžemi a právě odsud pochází nápad na vizuální stránku loga. Růže se tak stala symbolem této značky.

Již v roce 1935 spatřilo světlo světa hned pět vůní, které byly představeny na světové výstavě v Bruselu. Všech pět vůní sklidilo velký obdiv a staly se chtěnými po celém světě. Patijean měl ty nejlepší znalosti k tvoření skvostných vůní, neboť se učil od znamého parfuméra Francoise Cotyho. Za jeho úspěchem také stálo to, že již od počátku výroby parfémů kladl velký důraz na vzhled flakónů. Mnoho dobových flakónků je dodnes součástí světových sbírek. 

Úspěšnost firmy stoupala výš a výš a tak se od roku 1936 pod značkou Lancôme začala vyrábět i pečující a dekorativní kosmetika. Některé produkty se dokonce vyrábějí dodnes a to i v původní receptuře. 

Lancôme Paris od roku 1964 spadá do koncernu L’Oréal.


Parfémy Lancôme
Co Lancôme jednoznačně umí na výbornou, to jsou parfémy. Za nejznámější, nejúspěšnější a nejprodávanější parfém této značky je považován Tresor. I přesto, že byl na trh uveden v roce 1990, tak patří mezi deset nejprodávanějších parfémů světa. Kromě původní verze parfému, je tato vůně také inovována - Tresor In Love, Tresor Midnight Rose. 



zdroj: www.parfums.cz

Nedá se říct, že by mezi Lancôme parfémy byla nějaká vůně, která by mi nevoněla. Pro můj nos jsou všechny příjemné, voňavé, ale Tresor In Love u mě naprosto vede. Troufám si říct, že tato vůně bude po zbytek života součástí mé parfémové sbírky.

Mezi další ikonickou vůni této značky patří parfém Hypnose, který se prodává jak v dámské, tak i pánské verzi.

zdroj: www.parfums.cz

Nejnovější vůní je La Vie Est Belle, která si za poměrně krátkou dobu získala srdce mnoha žen. Tváří této vůně je Julia Roberts, která je živým ztělesněním smyslnosti a elegance tohoto parfému.
zdroj: www.parfums.cz

Troufám si říct, že Lancôme vůně jsou vhodné pro ženu každého věku, která chce podtrhnout svou eleganci, přirozenost, ženskost a krásu. A co Vy a Lancôme? Vlastníte nějakou vůni této značky?

3 komentáře:

  1. la vie est belle voní nádherně! mám doma vzorek a můžu se ho učuchat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek. Já preferuji ty starší vůně: Magie Noire, Climat, Oui...

    OdpovědětVymazat
  3. La vie est belle obdivujem uplne od zaciatku, ako bol k dispozicii v obchodoch a celu moju dilemu ci si ho kupit, ci nie ukoncila moja sestra, ktora mi ho dala na vianoce ako darcek :) odvtedy si nemozem pomoct, aj ked ho nemam na sebe stale si privoniavam aspon k flakonu :)

    OdpovědětVymazat