úterý 29. března 2011

Štěňátka

Tak jak to včera dopadlo? Nelince se narodila čtyři štěňátka - tři fenky a jeden psík:) Takže podle všeho by měla vyjít řada i na mě! :-)

Dneska jsem se byla podívat na štěňátka, jsou prostě nádherná.





foto: Katie

 Mí drazí, pomozte mi vybrat to správné jméno pro moji psí holčičku! Děkuju za návrhy:-)

pondělí 28. března 2011

Perfektní den

Sobotní svatba byla překrásná, i když jim pršelo (ale zase se říká, že to prší štěstí, tak možná dobře:-D).

 
V neděli se vstávalo poměrně v pohodě (ani alkohol a změna času se mnou nic neudělali:-D) a tak jsem se mohla dát do psaní BP - mám hotovo (i když vím, že mi to vedoucí bakalářky aspoň jednou vrátí:-D).



Pak mě čekala odpolední procházka (venku je v posledních dnech tak nádherně, že bych nic jiného než se procházet nejraději nedělala :-)).




Před chvíli mi volal strejda, že Nelinka (psí fenka:-)) už rodí! Zatím jsou dvě štěnátka venku (modlím se, ať jsou mezi nimi i tři fenky, aby vyšla v "pořadníků" řada i na mě:-D).

foto: Katie

A ještě k tomu jsem před chvíli zjistila, že jsem vyhrála v giveaway u překrásné Simone ten nejkrásnější náhrdelník!!!

Tolik štěstí a radosti při pondělku:)

Mějte se krásně a myslete na Nelinku:-D

sobota 26. března 2011

Má oblíbená

Po hodně hodně letech jsem vytáhla z knihovny svou oblíbenou knihu od ještě oblíbenějšího spisovatele – Největší z Pierotů od Františka Kožíka. A jaká je ta Vaše oblíbená?

náušnice F&F


 Kdysi jsem četla neustále, téměř každý den. Bohužel, čím jsem starší, tím je víc povinností a méně času na knihu :-(

 
Tak se aspoň snažím číst mezi zkouškovými, nejčastěji ráno při cestě tramvají do školy (pokud si teda nepročítám skripta:-)).

kartáč na vlasy H&M


Dnes mě čeká velmi příjemná záležitost – svatba přátel. Se začátkem jara se doslova roztrhl pytel s ploděním-množením-vdáváním-ženěním. Minulý týden nám volal kamarád, že čekají miminko a tento týden mi oznámila kamarádka, že ji přítel požádal o ruku (v restauraci, při večeři – ó, jak romantické).

hrnek ve vintage stylu Alma Decor
 
Tak pro dnešek končím, jdu se připravovat na tu dnešní slávu. A zítra ráno (pokud teda budu po dnešku schopná provozu:-D) mě čeká psaní mé „literární prvotiny“ (rozumějte BP:-D). Už se zdárně blížím ke konci:-)

 Mějte stejně krásný den jako já!

čtvrtek 24. března 2011

Můj denní make-up



Dnes článek o mé dekorativní kosmetice, kterou používám na denní líčení.




1. Garnier Roll-on Anti-dark Circles
Je to vlastně 2 v 1 - oční roll-on a korektor. Perfektně zakryje kruhy pod očima a zároveň jeho masážní kulička podpoří mikrocirkulaci a tím i o tuto pokožku pečuje a redukuje právě zmiňované kruhy pod očima. Obsahuje aktivní přírodní výtažky z kofeinu a citronu. Vyrábí se ve dvou krycích odstínech, já mám 01 pro světlou pleť. Také obsahuje UV filtr, takže chrání oční okolí i proti nepříznivým vlivům slunečního záření. Tento výrobek můžu vřele doporučit. Trápí mě mé kruhy pod očima, vždycky jsem se je snažila co nejlépe zakrýt, ale můžu říct, že jen tento roll-on je opravdu zakryje, aby to vypadalo přirozeně. A drží po celý den. Stál cca 100 Kč.

2. S-he Stylezone Concealer
Tak tento tekutý korektor jsem ukořistila v DM drogerii ve výprodeji. Po 50% slevě mě vyšel na 30 Kč. Jsem s ním nadmíru spokojená. Je to odstín 03 Natural. (Poznámka: Ptala jsem se prodavačky, jestli s-he stylezone končí, že je celý sortiment ve výprodeji a řekla mi, že ji vyprodávají, protože snad od května by měl být nový sortiment, nové odstíny a barvy. A i obal výrobků by se měl změnit. Tak to jsem ráda, protože tuhle kosmetiku za téměř směšné ceny mám ráda, hlavně jejich laky na nehty.) Tento korektor používám spíše na vystínování.

3. VICHY korekční tyčinka Normaderm
Tak tehle korektor byl sice poměrně drahý (cca 300 Kč), ale je opravdu dobrý. Tento používám na zakrytí pupínků, protože má vysušující účinky. Takže nejenže pupínek zakryje, ale zároveň jej vysuší a ten pak rychleji zmizí:-) Obsahuje termální vodu z Vichy a je hypoalergenní. 


4. Alverde Coverstick
Tato krycí tyčinka je z DM drogerie. Jsem s ní moc spokojená, nejenže že je to přírodní kosmetika, ale opravdu vydrží celý den. Používám ji na zakrytí červených žilek a různých nerovností. Je to odstín 03 Sand. Už nevím, kolik přesně stála, ale je to do 100 Kč.



 5. Rimmel Stay Matte Foundation
Přiznám se, že make-upy moc nepoužívám, připadám si jako bych měla na obličeji masku:-) Ale tento je příjemný a nezatěžuje pleť. Make-up dodá pleti svěží a matný vzhled, na obalu dokonce slibují, že až na 12 hodin. Opravdu můžu potvrdit, že pleť se velmi dlouho neleskne. Co se týče složení, tak obsahuje výtažky z bavlny, okurky a heřmánku. Můj odstín je 103 True Ivory. Cena cca 150 Kč.



6. Rimmel Stay Matte Pressed Powder
Tak na tenhle pudr nedám dopustit. Pleť je po něm matná, příjemná na dotek a krásně jemně voní. Obsahuje přírodní minerály. Nanáším jej pomocí té nejjemnější, nejúžasnější labutěnky od For Your Beauty (Rossmann). Cena cca 100 Kč, můj odstín je 005 Silky Beige.

 7. Rimmel Natural Bronzer
Tak ten používám jako tvářenku hlavně během jara a léta. Obsahuje rozjasňující částečky, antioxidanty a vitamin E a je s ochranným faktorem SPF 8. Můj je v odstínu 025 Sun Glow a stál cca 100 Kč. Během zimy používám jiný, bez třpytivých částeček a to obyčejný pudr z Avonu z dekorativní řady ColorTrend, odstín Translucent Tan. Tehle pudr je pro mě tak tmavý, že jej využívám jako tvářenku. Stojí cca 80 Kč a má moc příjemný zemitý odstín a příjemou vůni. Na nanášení tvářenky používám štětec z H&M.


 
8. Oční stíny Avon ColorTrend
Tak očních stínů mám celkem dost, ale téměř všechny jsou v hnědých odstínech. Nejčastěji používám tuto paletku mastných stínů z Avonu. Má praktické balení, kde je i zrcátko a schovaný aplikátor. Cena cca 100 Kč.

9. Essence Long Lasting Eye Pencil
Tak za tuhle tužku na oči bych klidně strčila ruku do ohně (a klidně i za celou kosmetickou řadu essence) :-D Je výsuvná, perfektně se aplikuje a vydrží celý den. Mou nejmilovanější je 03 Let´s Dance a stojí cca 30 Kč.


 
10. Max Factor 2000 Calorie Mascara
Myslím, že není třeba rozsáhlejšího komentáře. Kdo zná, tak určitě potvrdí, že tato řasenka je bombovní:-) Na obalu slibují, že zvětší objem řasů až o 300 %. Procentuálně to nemám změřeno (:-D), ale opravdu vykouzlí krásné dlouhé a oddělené řasy a je voděodolná. Stojí cca 250 Kč. Ale mám taky ráda např. řasenku SuperSHOCK od Avonu (cca 100 Kč) a také se mi osvědčily ty od Miss Sporty (cca 50-100 Kč). Preferuji hnědé před černými, přijde mi, že hnědé řasenky nepůsobí tak tvrdě.



11. Gabriela Salvete Eyebrow Contour
Obočí si zvýrazňuji touto tužkou na obočí, která stojí cca 50 Kč a vyrábí se v několika barevných variantách, od světle hnědé až po černou. Já používám 01. Používám ji už roky a ani kdybyste mi zadarmo nabízely nějakou luxusní světové značky, tak bych ji nevyměnila:-)


 
12. LipGloss by H&M
Co se týče lesků (i balzámů na rty a rtěnek), tak těch mám opravdu hoooodně:-) Z lesků mám asi nejradši tento z H&M – Bella Bellina. Krásná nude barvička, štětcový aplikátor a překrásná vůně (voní mi po vanilce). Stál cca 100 Kč. Také mám moc ráda lesky od Avonu, mají opravdu širokou paletu odstínů.




13. VICHY Dermablend Setting Powder
Je to transparentní fixační pudr, který zafixuje make-up až na 16 hodin. Na obalu slibují, že odolává potu a dokonce i koupání a saunování (tak to nevím, nemám vyzkoušeno:-D). Je hypoalergenní. Součástí balení je i labutěnka. Fixační pudr mě vyšel na cca 600 Kč.


Tak a co Vy a Vaše kosmetické poklady? Na co nedáte dopustit a nebo naopak, který produkt Vás zklamal? Těším se na Vaše tipy.

Mějte se jarně :-)

středa 23. března 2011

První jarní

Ano, je tu první jarní post a s ním první jarní nehty:)
Udělala jsem si pořádek v košíku s laky, ty tmavé podzimně-zimní odstíny jsem dala na dno a nahoru všechny veselé jarně-letní barvičky. Taky to tak máte, že s každým ročním obdobím používáte jiné odstíny laků na nehty?




BK Fashion Color, odstín 05;
essence nail art glitter topper, 02 Julia

sobota 19. března 2011

Korálkové království

Vnáším trochu barevnosti do dnešního bílého dne (nevím, jak u Vás, ale u nás ještě před týdnem zelenající trávu pokryla bílá nadílka).

Už od dětství jsem navlékala vše co se dalo, od jeřabin, přes těstovinová kolínka, až po korálky. A to mi zůstalo až do dnešních dnů:)


Na základní škole jsem své spolužačky zásobovala mnou navlečenými korálky, pak mě chytlo pletení náramků přátelství (přiznejte se, kdo byl na tom stejně? :-D). Pletla jsem doma po večerech, při cestě do školy, o přestávkách...


Během studia na střední škole nebylo moc času na tvoření, svou krabici s korálky jsem z pod postele většinou vytahovala jen o prázdninách.


Po maturitě jsem se na pár měsíců "přestěhovala" do Brna - za prací, za přítelem, načerpat nové zkušenosti. Přítel si mezitím našel lepší práci tady u nás a vrátil se a já, abych se po večerech nenudila "sama v cizím městě, kde jsem nikoho neznala", tak jsem opět začla intenzivně "korálkovat":-).


Práce v Brně skončila a já se vrátila za přítelem a nastoupila na VŠ. Studentovi se hodí každá koruna a tak, jako téměř každý student, jsem chodila na brigády. Jednou z mých brigád byla výpomoc v obchodě s výtvarnými potřebami. Zákazník - náš pán, a tak jsem musela vědět, co lidem nabízím a učila se nové techniky. Decoupage, krakelování, barvy na sklo... Neříkám, že jsem k těmto technikám do té doby "nepřičichla", ale musela jsem se víc o nich dozvědět (to byste nevěřily co všechno zákazníky zajímá :-D). A tak v rámci "vzdělávání" mě šéfka poslala na kurz korálkování. Tam jsem se naučila ketlovat a tahle technika mě tak učarovala, že od té doby jsem opustila "šité" šperky.


Opět jsem po večerech začala korálkovat, obdarovávat kamarádky. Mé šperky se těšily velkému obdivu, kamarádky kamarádek chtěly něco vyrobit, známé chtěly uketlovat ten stejný náhrdelník i pro jejich maminku, tetu a tchýni...


A tak si Katie jednoho dne řekla, že by nebylo od věci udělat si "živnosťák" a spojit tak svého koníčka s prací. Od té doby jsem obrážela kdejakou místní pouť nebo jarmark, nabízela své výrobky do různých krámků. A poté si otevřela svůj vlastní e-shop.


Konec pohádky:-D
Snad Vás můj dnešní článek aspoň trochu bavil:) Jako bonus přidávám ochutnávku fotek z připravované pařížské kolekce.





A na závěr dobrá zpráva pro mé čtenáře - určitě se tady objeví i nějaká soutěž o mé šperky:)

Mějte se krásně!

úterý 15. března 2011

Romantická duše

Jsem nenapravitelný romantik. Celý život budu snít o růžovém kole s proutěným košíkem, o muži, který mi bude nosit mnou oblíbené tulipány, ráno mi přinese snídani do postele, bude mi neustále říkat, jak bezmezně mě miluje...








zdroj: www.weheartit.com



Toho muže jsem už našla, teď ještě to KOLO!!!

pondělí 14. března 2011

Další lakovací post

Miluju laky na nehty z H&M. Celkem dlouho vydrží, dobře se nanáší a v jejich nabídce najdete širokou škálu barev.


Tenhle lak patřil během zimních měsíců mezi mé oblíbence (spolu s laky v šedých a hnědých odstínech). Barva je taková modro-šedo-zelená. Na nehtech mám dvě vrstvy, ale musím říct, že v jedné vrstvě vypadá lak lépe.

lak na nehty H&M, odstín Moody Model

Tohle byly  moje poslední "zimní" nehty, jarní počasí  mě vybízí k lakování a zdobení nehtů veselejšími barvičkami:-)

Mějte se krásně!

čtvrtek 10. března 2011

Soví rodinka

Tak už i já jsem propadla sovičkám :-) Toto je moje soví rodinka.


prsten Gate

náramek Bijou Brigitte

náušnice Orsay

náhrdelník Orsay

náhrdelník H&M

A co Vy a sovičky?